Modbus RTU - Modbus TCP konverzió 1 perc alatt

  

Nem titok, hogy ipari protokollokat konvertálni nem egyszerű feladat, gyakran hosszú mérnökórákat igénylő munka. Emiatt nem meglepő, hogy amikor csak lehet, a mérnökök menekülnek ezen projektek elől.

De van egy jó hírünk!

Egy önálló ipari protokoll konverterrel és kellő szoftveres támogatással egyszerűen megoldáshoz jutunk egy percen belül!

 

Az ipari IoT (IIoT) megjelenése óta a protokollkonverzió a kulcs a többgyártós és több protokollt is használó ipari hálózatokban történő adatgyűjtéshez, vezérléshez. A leggyakrabban használt átalakítás a Modbus RTU – Modbus TCP, és többnyire régebbi, Modbus RTU-t használó mérőeszközök Modbus TCP-t használó SCADA rendszerbe történő integrálása alkalmával jelentkezik. Az üzemtulajdonosok számára ez az integráció teszi lehetővé, hogy élvezzék az IIoT előnyeit, például a csökkenő energiafelhasználást vagy a növekvő produktivitást.

 

A protokollkonverziót gyakorlatban három módon szokás elvégezni.

 

  • Az első egy beágyazott ipari számítógépre írt szoftver. A hardver oldalról nézve ez viszonylag alacsony bekerülési költségekkel jár, azonban szükséges egy ipari protokollokra specializálódott programozó, magabiztos C nyelvtudással.
  • A második lehetőség egy kisebb PLC, mely szoftveresen támogat különféle protokollokat, vagy rendelkezik hardveres modullal. Ehhez a megoldáshoz PLC programozóra van szükség. Mindkét említett megoldás a protokollokat jól ismerő szakértő programozót igényel.
  • A harmadik opció egy önálló Modbus gateway. Ezt az eszközt könnyű használni és integrálni, és külön funkciókkal rendelkezik például a hibaelhárításhoz. Ezekkel az átjárókkal nagy számú Modbus RTU eszközt tudunk gyorsan rendszerbe illeszteni, így az ipari protokollok programozása terén tapasztalattal nem rendelkező mérnököknek sem kell aggódniuk, pillanatok alatt elkészülnek a protokoll konverzióval!

 

Az MGate MB3000 sorozat Modbus átjárókhoz egy ingyenes Mgate Manager nevű szoftvert biztosítunk, amely kifejezetten azokat a telepítési nehézségeket oldja meg, melytől minden rendszerintegrátor retteg. Segítségével a telepítést egy felhasználóbarát grafikus felületen 1 perc alatt el tudjuk végezni. 

 

Nézzük meg 4 lépésben, hogy hogyan lehet 1 perc alatt elvégezni a Modbus RTU - Modbus TCP konverziót!


Első lépés: a Modbus átjáró megkeresése

Az MGate manager szoftverrel a hálózatra csatlakoztatott átjárókat könnyen megkereshetjük. Csak kattintsunk a Search gombra, és várjuk meg, míg megjelenik a konfigurálni kívánt eszköz.

Modbus RTU - Modbus TCP konverzió 1 perc alatt - 1. lépés

Ezután kattintsunk a Configuration gombra, majd adjuk meg az eszköz jelszavát.

Modbus RTU - Modbus TCP konverzió 1 perc alatt - 1. lépés

 

Második lépés: Master vagy Slave mód kiválasztása

Elsőként az üzemmódválasztó felület fog megnyílni. Itt a képek segítségével egyszerű kiválasztani, hogy melyik módra lesz szükségünk.

Modbus RTU - Modbus TCP konverzió 1 perc alatt - 2. lépés

Harmadik lépés: IP cím beállítása

Kattintsunk a Network lapra, és állítsuk be az átjáró hálózati adatait. A gyári jelszót változtassuk meg egy biztonságos jelszóra!

Modbus RTU - Modbus TCP konverzió 1 perc alatt - 3. lépés

Negyedik lépés: soros port oldali beállítások

A Serial lapon állítsuk be a soros oldalon lévő eszközökkel használandó kommunikációs paramétereket, majd kattintsunk az OK gombra, hogy befejezzük a konfigurációt!

Modbus RTU - Modbus TCP konverzió 1 perc alatt - 4. lépés


 

Akció

Meghosszabbítva 2018.05.31-ig!

MGate MB3180Moxa Modbus gateway

1 portos Modbus átjárók (Modbus RTU/ASCII - Modbus TCP konverter)

2018.03.12. - 2018.05.31-ig* 20% kedvezménnyel: 60.100Ft helyett 48.100Ft**

 

 

MGate MB3170Ipari Modbus gateway

1 portos ipari Modbus átjárók

2018.03.12. - 2018.05.31-ig* 20% kedvezménnyel: 81.900Ft helyett 65.500Ft**

 

*Megrendelés leadásának határideje.

**Áraink nettó listaárak, az akció a megadott időszakban érvényes, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

 

 

Wireless ConnAction konferencia

 

Érdeklődöm

Get Free Widget
placeholder_200x200