Tarts velünk minden csütörtökön!

 

Júniusban útjára indítottuk a Com-Forth Zónát, ami egy hetente új témával jelentkező élő vodcast-sorozat, olyan szakértőkkel, akik a konferenciáinkon és meetupjainkon megszokott, gyakorlatias megközelítésből mutatják be az adott fókuszba kerülő témák esettanulmányait, tanulságait.

 

A következő beszélgetésben egy nagyon fontos témát veszünk elő: a felhő alapú ipari adatgyűjtő megoldások kérdéskörét. Számos ipari partnerünk jelezte az elmúlt években, hogy a termelési adataikat nagyobb biztonságban tudják a gyár falain belül, a saját szervertermükben, és egy felhő-alapú megoldást az adatok szempontjából nem tartanának biztonságosnak.


Ezért ezt az adást a felhő alapú rendszerek biztonsági kérdéseinek megvitatására szánjuk kezdve azzal, hogy egyáltalán mire jó, és mire nem jó egy Cloud platform ipari kontextusban, hogy mit lehet kihozni egy hibrid Edge-to-Cloud architektúrából, és hogy Security vonatkozásban mit célszerű figyelembe venni.

A beszélgetés során olyan kérdésekre keressük a választ, mint például hogy hogyan történik a titkosítás, a menedzselhetőség, de előkerülhet a rendszer "zártságának" kérdése, vagy az is, hogy ez most kinek az adata tulajdonképpen? (Az én adatom!)
Ha mélyebben belemegyünk, talán arra is választ kapunk, hogy miért kell egyáltalán a felhő, mit lehet ott csinálni, amit a földön nem, és hogy mit adtak nekünk a rómaiak.

 

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött!

 

A résztvevőknek minden esemény előtt, e-mailben küldjük ki az online beszélgetések elérésére szolgáló linkeket.

A beszélgetésben részt vevő szakértőink

Szabó Gábor Manufacturing industry executive Microsoft
Bányai Árpád IT Security Advisor Microsoft
Bóna Péter Ügyvezető Com-Forth Kft.

Programterv

17:00-17:05

Megérkezés, bemutatkozás

17:05-17:20

Az Edge-to-Cloud koncepció áttekintése

17:20 - 17:40

A felhő-alapú ipari rendszerek biztonsági kérdései

17:40 - 18:00

Kötetlen, világmegváltó beszélgetés

Hasznos információk

Zoom

Online tér, Zoom

Időpont

 2020. június 25., csütörtök 17:00

Jelentkezés