+36 20 234 7762

info@comforth.hu

1138 Bp. Dunavirág u. 2-6.
I. torony 4. em.

Védd meg a kritikus rendszereidet!

Az ipari hálózatok ma már nincsenek hermetikusan elválasztva a külvilágtól, így különösen kitettek a kiberbiztonsági fenyegetéseknek. Bár tűzfal telepítése és a hálózatok szegmentálása megfelelő első lépésnek, de hogyan tudják az automatizálási (OT) mérnökök - akik elsősorban ipari protokollokkal dolgoznak és esetleg nem rendelkeznek elegendő IT biztonsági szakértelemmel - megakadályozni a kiberbiztonsági támadásokat és ezek hálózatok közötti terjedését? A kiberbiztonsági körkép folyamatosan változik, és messze túlmutat az egyszerű támadások, vagy az illetéktelen PLC-parancsok megakadályozásán.

 

A Moxa ipari kiberbiztonsági megoldását kifejezetten az IoT hálózatok magas szintű védelmére tervezték figyelembevéve mind az OT, mind az IT igényeket és kielégítve ezzel az ipari hálózatok átfogó kiberbiztonsági megoldása iránti növekvő piaci igényeket. A megoldás olyan kiberbiztonsági technológiákat alkalmaz, mint például a behatolásmegelőzési rendszer (IPS), melynek része az ipari protokollokat felismerő Deep Packet Inspection (DPI), szignatúra alapú védelem, valamint a már nem támogatott, elavult operációs rendszerek virtuális patch-elése. Mindezt az ipari műveletek akadályozása nélkül. Olvass tovább, ha többet szeretnél megtudni!

infographic-cyberthreats
OT biztonsági kockázatok - Infografika

Előnyök

icon-benefits-1

A rendszerintegritás megőrzése a támadások észlelésével és megakadályozásával

icon-benefits-2

A hálózat védelme a beépített IT és OT technológiákkal

icon-benefits-3-easy

Központi menedzsmentrendszer a felügyelethez és az eszközök naprakészen tartásához

Hogyan működik a Moxa Ipari IPS?

 

 

A Moxa ipari IPS (behatolásmegelőző rendszer) az OT-központú Deep Packet Inspection technológiával lehetővé teszi az informatikai hálózatok biztonsági átláthatóságát, és segít megvédeni ezeket a biztonsági fenyegetésektől. A Deep Packet Inspection több dedikált ipari protokollt is képes azonosítani, és engedélyezhet vagy blokkolhat bizonyos funkciókat, például olvasási vagy írási hozzáférést az egyes regisztereken. Így biztos lehetsz abban, hogy az ipari hálózatok forgalma jól kontrollált és nem rosszindulatú. Ezenkívül a Moxa ipari IPS virtuális patch-eket nyújt az elavult operációs rendszerekhez, szoftverekhez és az ipari berendezésekhez, például a PLC-k felderített sérülékenységeihez. A Moxa ipari IPS védi kritikus berendezéseidet a legújabb kiberbiztonsági fenyegetések ellen.

defend-your-industrial-networks

Hogyan működik a hozzáférés-vezérlés?

 

Annak biztosítása érdekében, hogy az ipari hálózatokon csak autentiklált hálózati tevékenység folyhasson, a Moxa ipari kiberbiztonsági megoldása lehetővé teszi, hogy különböző szinteken részletesen határozd meg a hozzáférés-szabályozásokat. Megadhatod azoknak az eszközöknek és IP-portoknak az engedélyezési listáját, amelyek hozzáférhetnek a teljes hálózathoz vagy csak egy részeihez, illetve meghatározhatod az engedélyezett protokoll formátumot is, hogy blokkolhasd ezzel az illetéktelen forgalmak áthaladását az ipari IPS-en. Ezenkívül az OT mérnökök még azt is meghatározhatják, hogy az egyes vezérlőparancsok melyik PLC-n futhatnak le, védve ezel a helytelen vezérlőparancs küldésével járó szándékos vagy akaratlan emberi hibákat. Az engedélyezőlisták használatával jelentősen csökkenthető az OT trójaik DoS támadásának valószínűsége.

whitelist-control