Helyszín: Hotel Ózon & Luxury Villas**** Időpont: 2024. június 11-13.

Számoljuk a napokat ->>

10. Smart Factory ConnAction konferencia

0 nap
0 óra
0 perc
0 másodperc

Gyártsunk okosan!

[ipar 4.0 konferencia]

ipar 4.0

Ipar 4.0, digitalizáció, automatizáció.

 

A leggyakrabban emlegetett kifejezések lettek a technológia területén, de vajon mit jelentenek ezek a fogalmak az iparvállalatok gyakorlatában? A Smart Factory ConnAction konferencián első kézből ismerkedhetsz meg olyan hazai gyártócégekkel, akik már élen járnak az ipar 4.0-val kapcsolatos IT, humánerőforrás, valamint menedzsment feladatok és folyamatok bevezetésében, alkalmazásában, és alig várják, hogy Veled is megosszák tapasztalataikat.

 

3 napos rendezvényünkön gyárlátogatások, esettanulmányok, interaktív workshopok során járjuk körbe a legaktuálisabb kérdéseket. Idén is igyekszünk inspirációt adni az ipar 4.0 bevezetéséhez és őszintén, kendőzetlenül beszélünk a nehézségekről, buktatókról is.

 

A Com-Forth Kft. szervezőcsapatával immáron tizedik alkalommal várunk minden visszatérő vendéget és új érdeklődőt az ipar 4.0 egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényén.

Előadások

Szakértő előadók, valós tapasztalatok

A legkülönbözőbb iparágak meghatározó szereplőitől első kézből kaphatsz betekintést a gyakorlatban alkalmazott ipar 4.0 megoldásokba. Valós tapasztalatokat bemutató előadások, izgalmas témákat feszegető kerekasztalbeszélgetések, interaktív workshopok várnak a helyszínen, a gyárlátogatások keretében pedig testközelből is új ismereteket szerezhetsz.

Networking

Exkluzív networking lehetőségek

Egyedülálló alkalmat biztosítunk a kapcsolatépítésre. Megismerkedhetsz neves előadókkal és az iparban tevékenykedő, közel 200 szakember széles táborával. Megoszthatjátok egymással tapasztalataitokat, inspirálódhattok egymás történeteiből. Kiállítóink között számos olyan potenciális partnerrel találkozhatsz, akik hozzáadott értékkel tudják támogatni munkád és céljaid. Az interaktivitást az Eventmobi alkalmazással segítjük.

workshop04

Interaktív, szakmai workshopok

A kedd délutáni programot, kis csoportos (12-15 fő) szakmai workshopoknak szenteljük. Idén is változatos témaköröket válogattunk össze. Válaszd ki a számodra legrelevánsabbakat, és jelentkezz be az applikáción keresztül! Számítunk az aktív részvételedre!

wellness

Wellness és sport

A Hotel Ózon & Luxury Villas Mátrára néző infinity medencével, panorámás szauna-kabinokkal és páratlan wellness élményekkel garantálja majd, hogy a szakmai programok mellett kikapcsolódni is tudjunk, és erre hagyunk is időt. Csütörtökön pedig - hűen a már kialakult hagyományhoz - idén is közös futásra invitálunk!

guest-speaker-avatar-man-character-cool
200 Iparági szakember
seminar-talk-keynote-speak-speech
15+ Előadás
workshop
7 Workshop
name-card-business-exchange-introduction
# Networking lehetőség

Előadóink:

[ipar 4.0 tapasztalatok]

Speakers

A Smart Factory ConnAction egy igazi ipar 4.0 konferencia. Előadóink nem arról beszélnek, hogy "mi is az az ipar 4.0?", hanem már megvalósult megoldásokat, konkrét esettanulmányokat mutatnak be, továbbá a panel beszélgetések során is a tapasztalatok megosztása kerül előtérbe.

Bóna Péter

[Com-Forth Kft., CEO]

Cobus van Heerden

[GE Vernova, Analytics Product Manager]

Dr. habil. Abonyi János

[Pannon Egyetem, Általános és tudományos rektorhelyettes]

Dr. Hoffmann Károly

[Sanmina, Vice president]

Dr. Ruppert Tamás

[Pannon Egyetem, Egyetemi adjunktus]

Fazekas Sándor

[Hunify Laboratories Kft., Ügyvezető]

Gaszt Attila

[GIA Form Kft., CEO]

Gärtner Szilvia

[Grundfos Manufacturing Ltd.; Senior Environmental Engineer EHS & Continuous Improvement]

Hetényi Petra

[Com-Forth Kft, Üzletfejlesztési Manager]

Hinkel Attila

[Alverad Technology Focus Kft., Ügyvezető]

Kaszás Gábor

[Smartindy Kft./Bitotron Kft., Vezető fejlesztő]

Kocsis Tamás

[Alverad Technology Focus Kft., ICS/OT Security Expert]

Kozma László

[Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., Smart Factory vezető]

Kántor László

[Beckhoff Automation Kft., Támogató mérnök]

Melegh György

[Com-Forth Kft., Presales & Support mérnök]

Nadj István

[CAD-Terv Mérnöki Kft., CEO]

Naár Ákos

[Schréder Magyarország, Operációs Igazgató]

Németh Gábor

[Cloud Network Technology, Senior Director, Operations and Division Head]

Prof. Dr. Obermayer Nóra

[Pannon Egyetem, tanszékvezető egyetemi tanár]

Péczeli Viktor

[Continental, Head of IT at Continental Plant Veszprem]

Restás Egon

[Vág-Tech Kft., ügyvezető]

Sebastian Mazurczyk

[TXOne Networks, Sales Engineer]

Szabó Péter

[SONEAS Vegyipari Kft., Pénzügyi igazgató]

Szertics Gergely

[AI Partners, Ügyvezető]

Teket Márk

[MAM-Hungária Kft., Műszaki fejlesztési mérnökség vezető]

Vincze Attila

[Howmet, IT&ABS Manager]

Éliás Péter

[Audi Hungaria, Head of Environmental Protection]

2024-ben se hagyd ki!

A regisztráció termelő vállalatok ipar 4.0-val foglalkozó delegáltjai számára ingyenes. Az ingyenes részvétel feltételeiről bővebben a regisztrációnál írunk.

Praktikus információk

[Hol leszünk?]

Helyszín

Ősfás környezet 710 méteres tengerszint feletti magasságban, a Mátrában. Kibővített és frissen megszépített szállodatér, panoráma wellness, barlang spa és egy páratlan kilátást biztosító infinity pool, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Szállás Szállásfoglalás

Kérjük vedd figyelembe, hogy a konferencia belépői nem tartalmazzák a szállás díját. Szállásfoglalásra önköltségen a visszaigazolásban foglaltak szerint van lehetőséged.

tuxido-suit-groom-formal-dress-wedding Dress code

Business Formal vagy Business Casual

Smart Factory ConnAction 2023

Nézd meg a 2023-as Smart Factory ConnAction videó összefoglalónkat!

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Megnézem!
 • június 11.
 • június 12.
 • június 13.

10:45 - 13:00

Gyárlátogatás a Sanatmetal egri gyáregységében

Jelentkezés: regisztrált vendégeink számára az Eventmobi applikáció felületén.

A Sanatmetal 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, mely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. Európa TOP 20 vállalata közé tartozik, árbevételének 70%-a exportból származik, illetve több, mint 50 országba értékesíti termékeit. Magyarország 18 mintagyára közé tartozik, melyet az ipar 4.0 megoldásokkal érdemelt ki, mint például az integrált vállalat irányítási rendszer, az adatgyűjtés valós idejű megfigyelése, vagy a robotizáció, amely szintlépés a cég számára az automatizációban. A látogatás során a vendégek egy cégbemutatóval találkozhatnak, majd végig követhetik a termékek útját. Betekintést nyerhetnek a Trauma üzem gyártási tevékenységébe, az alapanyag beérkezésétől a megmunkálási folyamatokon át egészen a tisztaterű csomagolásig, sterilizálásig. Az ortopéd és műszer gyáregységben a résztvevők megismerkedhetnek a csípőízületi és térd implantátumok gyártásával, a csiszoló robotcellával, a prototípus és műszergyártás területével, valamint a gerinc implantátumok gyártásával. Az üzemlátogatás zárásaként a látogatók betekintést nyerhetnek a készáru raktározási folyamatokba, mely területről a termékeket napi kiszállításban juttatják el a magyar kórházakhoz.

9:00 - 13:00

Gyárlátogatás a Continental budapesti gyáregységében

Jelentkezés: regisztrált vendégeink számára az Eventmobi applikáció felületén.

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyáregysége kimagaslóan fejlett és innovatív járműelektronikai termékeket szállít a világ meghatározó autógyártóinak. Gyártási eszközei és szoftverei a legmodernebb ipar 4.0 megoldásokat testesítik meg, saját szoftverfejlesztő központjával hozzájárul a gyártási rendszerek globális integrációjához és a termelés hatékonyságának növeléséhez.

A látogatás során a látogatók megismerkedhetnek a megvalósított kollaboratív és ipari robotok által automatizált gyártással, mesterséges intelligencia alapú minőségellenőrző képfeldolgozó rendszerrel az SMT gyártásban, továbbá példákat láthatnak a 3D nyomtatás előnyeire és számos digitális megoldásra a gyártási folyamatok optimalizálására.

9:00 - 13:00

Gyárlátogatás az Emerson egri gyáregységében

Jelentkezés: regisztrált vendégeink számára az Eventmobi applikáció felületén.

Az Emerson Discrete Automation Solutions részeként az AVENTICS a világ egyik vezető termékmárkája a pneumatikus komponensek és rendszerek terén. A márka egri gyártóbázisa nem egy klasszikus értelemben vett tömeggyártó cég, hanem sokkal inkább a pneumatikai ágazat egyedi megoldásokra specializálódott szakértője, amely a gépgyártás és az ipari automatizálás területére kínál termékeket és szolgáltatásokat.

A gyárlátogatás során a következőket témákban merülhetnek el a látogatók:

 • Fejlődés a digitalizáció terén
 • Gépek, berendezések hálózatba integrálása, adatgyűjtés és feldolgozás
 • Gyártó munkahelyekre fejlesztett alkalmazások
 • Papírmentes gyártás E-label alkalmazásával
 • AGV-k a logisztikában

14:00 - 15:00

Érkezés a Hotel Ózonba, regisztráció

15:00 - 18:00

Workshop#1 - Mesterséges Intelligencia az iparban

Szertics Gergely, CEO, AI Partners

M.I.-t hoz a jövő és M.I. a mai realitás a gyártásban? - Mérjük fel együtt az MI lehetőségeket a saját gyárakban. A workshop keretében a résztvevőkkel egy a regisztrálóknak kiküldött digitalizációs kérdőív segítségével megyünk végig a különböző MI lehetőségeken a klasszikus selejtfelismeréstől és gyári adatmenedzsment problémáktól a ChatGPT típusú LLM rendszerekkel iratott PLC programokig és humanoid segítőkig.

15:00 - 16:15

Workshop#2 - TwinCAT 3 Analytics Workshop – Az adatelemzés hozzáadott értéke

Kántor László, Támogató mérnök, Beckhoff Automation Kft.

A TwinCAT 3 Analytics workshop során a résztvevők részletes bepillantást nyerhetnek az ipari automatizálásban alkalmazott TwinCAT 3 Analytics funkcióinak használatába. A workshop keretében megvizsgáljuk az analitika szerepét az ipari rendszerek teljesítményének optimalizálásában, a prediktív karbantartásban, az energiahatékonyság terén, valamint a gyártási adatok elemzésében, értékelésében.

A workshopon bemutatjuk, hogyan lehet a TwinCAT 3 Analytics segítségével folyamatosan optimalizálni a gyártási folyamatokat, azonosítani a hatékonyságot javító lehetőségeket és nyomon követni a rendszer teljesítményét a trendek elemzése révén. A résztvevők gyakorlati alkalmazáson keresztül megismerhetik az analitikai eszközök alkalmazását, és megérthetik, hogyan járulhatnak ezek hozzá a hatékonyabb és előrelátóbb ipari automatizáláshoz.

15:00 - 16:15

Workshop#3 - Implementing NIS 2 for OT - a practical demo of OT native cybersecurity tools

Sebastian Mazurczyk, Sales Engineer CEE, TXOne Networks

This session will walk the audience through a demo of OT native ICS and network defense solutions to show how we can effectively protect the OT infrastructure keeping the operation running, as well as meet the requirements of NIS2 in OT.

16:15 - 16:45

Kávészünet

16:45 - 18:00

Workshop#4 - A lovagok, akik azt mondják NI(S2)

Kocsis Tamás, ICS/OT Security Expert, Alverad Technology Focus Kft. // Melegh György, Presales & Support mérnök, Com-Forth Kft.

A workshop során a NIS2 témakörét járjuk körbe műszaki oldalról, és az alábbi kérdésekre keressük a választ:
 • Mik a NIS2 konkrét követelményei az IT-OT infrastruktúrával szemben?
 • Milyen elvárásoknak kell megfelelnie a mai ipari hálózati eszközöknek?
 • Hogyan tudja támogatni a hálózatmenedzsment a NIS2 elvárásait?
 • Hogyan tudjuk megvédeni az OT rendszereinket a véletlen és szándékos károkozástól?
Szakértő előadóink:
 • Kocsis Tamás, ICS/OT biztonsági szakértő, Alverad Kft.
 • Melegh György, pre-sales & support mérnök, Com-Forth Kft.

18:15 - 18:30

Köszöntő, megnyitó

18:30 - 20:00

Állófogadás, "Icebreaking" - szakmai beszélgetés #1: Eljött a pont, amikor már eléggé fáj? Az ipar 4.0 kiberbiztonsági aspektusai a NIS2 idején

Az ipar 4.0 térnyerésével egyre több kibertámadás is éri a gyárakat. Manapság már nem ritka sajnos a hazai gyárak elleni támadás sem. Ugyanakkor a kibertámadások elleni védelmi vonalak kiépítése még mindig gyerekcipőben jár. De vajon a NIS2 elég nagy lökést ad ahhoz, hogy végre elkezdjenek a hazai iparvállalatok is invesztálni? Ilyen és ehhez hasonló vagy éppen eltérő kérdéseket tudtok feszegetni Hetényi Petra (Com-Forth Kft., OT Security Business Development Manager) és Kocsis Tamás "Sharky" (Kiberbiztonsági szakértő, Alverad Kft.) moderálásával.

18:30 - 20:00

Állófogadás, "Icebreaking" - szakmai beszélgetés #2: Mire használhatjuk az AI-t a gyártásban? Valós tapasztalatok megosztása.

Részletek hamarosan

18:30 - 20:00

Állófogadás, "Icebreaking" - szakmai beszélgetés #3: fenntarthatóság a gyártásban.

Moderátor: Gärtner Szilvia, Grundfos, Environmental Engineer Specialist

Egy fecske nem csinál nyarat: fenntarthatósági törekvések közös erővel.
Elköteleződni egy gyár működésének fenntarthatóbbá tétele mellett nem lehet egyszemélyes feladat. De vajon hogyan érhetjük el, hogy más döntéshozók is magukénak érezzék a zöld megoldásokat és támogassák azt? Gondolkozzunk együtt arról, hogyan vonhatjuk be a felsővezetőket, a mérnököket, a gazdasági szakembereket, és milyen lépésekkel érhetjük el, hogy közös akarat legyen a fenntarthatóság!

18:30 - 20:00

Állófogadás, "Icebreaking" - szakmai beszélgetés #4: Lean és digitalizáció: barát vagy ellenség?

Moderátorok: Baráth Viktor, Schréder, LEAN Project Team Leader és Hrubi Gyula, Com-Forth, Application Engineer

Sokáig a lean folyamatmenedzsment filozófiát és módszertant követő szakemberek a jól bevált „analóg” módszereket (kanban kártya, A3 probléma megoldó lap, SPC, stb.) alkalmazták a folyamatok fejlesztésére, azonban mára a digitalizációnak köszönhetően ezek még mindig megállják-e a helyüket a felgyorsult piaci környezetben? Mikor térül meg a technológia befektetés? Széles körben ismert tény, hogy ha rosszul működő folyamatokat digitalizálunk, akkor azzal több kárt teszünk, mint amennyi hasznot szerzünk vele. Akkor érdemes inkább kis lépésekben rendszert fejleszteni vagy egyből egy teljes folyamat digitalizációját elvégezni? Hogyan hat a digitalizáció az emberre és általa a folyamatokra, akinek dolgoznia kell vele. Ezt a témát járjuk körbe Baráth Viktorral, a Schréder LEAN projekt csapatának vezetőjével és Hrubi Gyulával, a Com-Forth alkalmazásfejlesztő mérnökével.

18:30 - 20:00

"Icebreaking" - szakmai beszélgetés #5: F@ckUp 4.0

Moderátor: Bóna Péter, Com-Forth, CEO

Erre a beszélgetésre azon vendégeink jelentkezését várjuk, akik szívesen megosztanának 1-1 olyan történetet, amelynek során történt egy sikertelen digitalizációs projekt, egy olyan rendszer, amit bevezettek, de senki sem használ, vagy egy olyan, amit már be sem vezettek, csak megvették a licenceket, és maradtak a jó öreg Excelnél, vagy valaki azóta is mindent a fejében tart.

8:30 - 9:15

Regisztráció

9:15 - 9:30

Köszöntő

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

9:30 - 9:55

Innováció és tehetetlenség a negyedik ipari "forrunalom" idején

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

13. éve élünk a 2011-ben kikiáltott 4. ipari forradalomban. Ha már ennyi idő eltelt, akár gondolhatnánk azt is, hogy ma már minden iparvállalat adatok alapján hozza meg a döntéseket, napi szinten használják a gyártásban a mesterséges intelligenciát, prediktív módon ütemezik a karbantartási feladatokat és automatizáltan zajlik a gyártástervezés. De a valóság 2024-ben az, hogy még számtalan hazánkban gyártó vállalat - és itt nem csak a hazai tulajdonú kkv-kra, hanem multinacionális vállalatok hazai leányaira is gondolok - napjainkban kezd bele a gyártási adatgyűjtésbe, és ennek alapjául szolgáló MES (Manufacturing Execution System) bevezetésébe. Az előadásomban az elmúlt évtized tanulságait szeretném összefoglalni mind az iparvállalati felhasználók, mind az ipar 4.0-hoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló hazai cégek szemszögéből.

9:55 - 10:20

Sustainability Excellence in Manufacturing

Cobus van Heerden, Analytics Product Manager, GE Vernova

Learn how GE Vernova globally helps Manufacturers produce more sustainably!

10:20 - 10:45

3DEXPERIENCE – A közös szoftverplatform ereje a fejlesztési folyamatban

Nadj István, CEO, CAD-Terv Mérnöki Kft.

Mi műszaki emberek a tökéletességre törekszünk. Szívesen használunk a fejlesztési folyamat 1-1 lépéseihez külön speciális szoftvermegoldást őrületbe kergetve ezzel a vezetőinket és a rendszergazdákat. Ugyanakkor vágyunk az egyszerűségre is és arra, hogy mindenkor a legfrissebb adat álljon rendelkezésre. Szeretnénk, ha nem a vezetői riportok összeállítása, a marketingesek adatszolgáltatása vagy a megbeszélések összefoglalói vinnék el az időt a kreatív munkától.

Hogyan lehetséges ez?
Csodák nincsenek. Az innovatív gondolkodás viszont ott rejlik mindenkiben. Éljünk vele és jó célok mentén, megfelelő eszközzel képesek leszünk a fentieken túl az általunk fejlesztett eszköz teljes virtuális validációjára. Nem utolsó sorban újra lesz időnk a kreatív munkára és a családunkra.

10:45 - 11:10

Egy gyárban az ellenséggel

Kocsis Tamás, ICS/OT Security Expert, Alverad Technology Focus Kft.

Bóna Péter és Kocsis Tamás rendhagyó formában és stílusban igyekszik utána járni annak, hogy miért tapasztalható (ha tapasztalható) az ipari vállalatok menedzsmentje részéről közönyösség vagy akár elutasítás, ha az OT kiberbiztonság kerül napirendre. Hogy válhatott (ha azzá vált) a védelmi funkciókat bevezetni vágyó OT kiberbiztonsági szakember, vagy a kitettségre már ráébredő OT szakember ellenséggé - a termelés és a gyártás ellenségévé? Lehetséges békét teremteni a felek között? Hogyan igazolódik be ebben a negatív képben a jól ismert mondás, miszerint: az ellenségem ellensége tulajdonképpen a barátom. 

11:10 - 11:40

Kávészünet, networking

11:40 - 12:00

A digitalizáció, mint globális versenyelőny - powered by Joint Venture Szövetség

Németh Gábor, Senior Director, Operations and Division Head, Cloud Network Technology

Az előadás során a globális versenyt és a hatékony piaci versenyzési stratégiákat tekintjük át a Foxconn csoporthoz tartozó Cloud Network Technology Kft. komáromi gyárának példáján keresztül, és az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat:

 • Miként lehet megváltoztatni a globális leosztást?
 • Mi jelenthet igazából versenyelőnyt?
 • Milyen technológiák és szoftverek segítik a Foxconn gyárát az adott versenyelőny elérésében?

12:00 - 12:20

MESe habbal avagy az adatgyűjtés létjogosultsága a gyártásban - powered by Joint Venture Szövetség

Teket Márk, Műszaki fejlesztési mérnökség vezető, MAM-Hungária Kft.

12:20 - 12:40

A Soneas Vegyipari Kft. új karbantartás-menedzsment rendszere pénzügyi szemüveggel - powered by Joint Venture Szövetség

Szabó Péter, Pénzügyi és IT igazgató, Soneas Vegyipari Kft.

Hogyan tegyük láthatóvá és átláthatóvá egy évtizedes múltú vegyipari cég fizikai eszközparkját és az azzal kapcsolatos költségeket?

12:40 - 13:00

Smart Factory – Hosszútávú hatékonyság a gyártásban - powered by Joint Venture Szövetség

Kozma László, Smart Factory vezető, Bridgestone Tatabánya

Fejlesztései során a Bridgestone Tatabánya felismerte az új generációs mesterséges intelligencia ipari alkalmazásában rejlő potenciált. Annak érdekében, hogy ehhez megfelelő digitális, adatalapú környezetet teremtsen, és általánosan is több adattal, azokat strukturáltan használva tudja folyamatosan optimalizálni a termelést, elindította a Smart Factory Programot.

13:00 - 14:00

Ebéd

14:00 - 14:40

Vezetői kerekasztal

Résztvevők: Dr. Hoffmann Károly (Sanmina), Gaszt Attila (GIA Form Kft.), Restás Egon (Vág-Tech Kft.), Naár Ákos (Schréder Magyarország)

A negyedik ipari forradalom és az ipari digitalizáció térhódítása új kihívások elé állítja a gyárak vezetőit. Nem elég olyan fontos kérdésekkel foglalkozni, mint a munkaerőhiány, az ellátási lánc okozta nehézségek, az energiaárak turbulenciája, emellett a digitalizációt is be kell építeni a stratégiába. De milyen rendszereket érdemes bevezetni? Melyik technológia elég érett már arra, hogy alkalmazzuk? Egyáltalán nálunk, a mi speciális környezetünkben alkalmazható-e? Honnan tudhatjuk, hogy melyik szállítóban bízhatunk? Egyáltalán merre induljunk el? Ehhez hasonló és más kérdésekről beszélgetünk majd vendégeinkkel: Dr. Hoffmann Károly (Sanmina, Vice president), Gaszt Attila (GIA Form Kft., CEO), Restás Egon (Vág-Tech Kft., CEO)

14:40 - 15:00

Az adatérték megteremtésének lépései a TwinCAT Analytics segítségével

Fazekas Sándor, Ügyvezető, Hunify Laboratories Kft.

Beszélgetés az adat és az értékes adat közti különbségtételről, valamint az érték létrehozásáról. Egyszerűen, pár lépésben, kezdve a nyers adatok gyűjtésétől a lehetséges mérésekig és optimalizálásokig – természetesen a teljes megoldást kínáló TwinCAT Analytics alapján.

15:00 - 15:20

Smart In-Flow - Sikeres adatgyűjtési és elemzési megoldások bevezetése - gyakorlati tapasztalataink hazai gyárakban

Kaszás Gábor, vezető fejlesztő Smartindy Kft./Bitotron Kft.

Egy sikeres ipari adatgyűjtési- és elemzési megoldás bevezetésének titka az apró részletekben rejlik. Valós példákon keresztül engedünk betekintést a fejlesztési folyamatokba, a kezdeti adatgyűjtési igényektől az újabb funkciók kifejlesztéséig, beleértve a mesterséges intelligencia/gépi tanulási megoldásokat. Kirajzolódik, hogy a bevezetés során mit tudunk nyújtani mi, mint teljeskörű hardver-szoftver megoldásszállítók és mire van szükség a sikerhez ügyfél oldalról. Az ütemezés, a megbízhatóság és az adatbiztonság fontossága kiemelt figyelmet kap az előadás során.

15:20 - 15:40

Kávészünet, networking

15:40 - 16:00

Lokális fenntarthatóság GRUNDFOSNÁL

Gärtner Szilvia, Senior Environmental Engineer, GRUNDFOS

Hogyan legyünk ott fenntarthatóak ott, ahol gyártunk és ahol kibocsátunk?

A dán szivattyúgyár olyan időszakban kezdte meg működését, amikor még a háború okozta károkat nyögte egész Európa. A kreativitás és a kitartás meghozta gyümölcsét. Mára a Grundfos a szivattyúgyártás élvonalába tartozik. Termékei olyan területeken is képesek tiszta ivívózhez juttatni emberek százait, ahol korábban még remény sem volt rá.
A termék tartóssága és időtállósága igazi unikum a mai “elromlik és lecserélem” szemléletű világban.
És mivel leginkább vízzel dolgozik, így fenntarthatósági stratégiájának egyik alappillére is ehhez kapcsolódik. Célkitűzései között szerepel a gyártásban használt ivóvíz 50%-os csökkentése, az esővíz hasznosítása, valamint a vízkörforgás kialakítása. 2030-ra 300 millió ember számára igyekszik tiszta ivóvizet biztosítani a harmadik világ szegényebb régióiban.
Emellett nagy hangsúlyt fektet a klímaváltozáshoz kapcsolódó tevékenységekre, mint az energiafelhasználás és a légszennyezőanyag-kibocsátás csökkentése.

Ezek mind nagyon szép célok, de vajon mi történik “kicsiben”, a székesfehérvári üzemben? Mit tehetünk mi azért, hogy ezeket a “magasztos” célokat a mindennapokba átültessük?

16:00 - 16:20

Fenntarthatóság a termelésben – MISSION:Zero

Éliás Péter, Head of Environmental Protection

Az Audi Hungaria ismeri és felvállalja szerepét a fenntarthatóság előmozdításában. Ennek egyik fontos eszköze a Mission:Zero környezetvédelmi program, melynek célja, hogy javítsa az Audi Hungaria környezeti teljesítményét a termelésben és a logisztikában a vállalat telephelyein. A program összefogja az összes olyan intézkedést, amelyek hozzájárulnak a telephelyeik környezeti lábnyomának csökkentéséhez, kiemelt fókuszt helyezve a karbonsemlegességre, vízvédelemre, erőforráshatékonyságra és biodiverzitásra.

16:20 - 16:40

Ha 4 + X = 5, akkor mi az Ipar 5.0 X-faktora?

Dr. habil. Abonyi János, Pannon Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese

Az előadás során körbejárjuk, hogy a termelő rendszerek fenntarhatóságával, emberi tényezőivel és rezilienciájával kapcsolatos szempontokat miként érdemes kezelni az ipar 4.0, a digitalizáció, az automatizálás és a mesterséges intelligencia eszköztárával.

16:40 - 17:10

Operátor 4.0 kerekasztal

Moderátor: Bóna Péter (Com-Forth), résztvevők: Dr. Ruppert Tamás (Pannon Egyetem), Prof. Dr. Obermayer Nóra (Pannon Egyetem), további résztvevők felkérése visszaigazolás alatt

Az ipar 4.0 a megjelenése utáni első évtizedében erősen technológiai fókuszt kapott, ugyanakkor az elmúlt időszak kihívásai megmutatták, hogy akkor lesznek sikeresek az ipari digitalizációs projektek, ha az embereket helyezzük a középpontba. Hiszen, emberek azok, akik
 • használják ezeket a rendszereket
 • megtervezik és fejlesztik azokat
 • döntéseket hoznak a bevezetésről
és így tovább. 
A GTE égiszén belül létrehozott Operátor 4.0 szakosztály a jövő intelligens, ellenálló, társadalmilag fenntartható és versenyképes gyárainak fejlesztésére összpontosít, ahol az emberek fejlett technológiai megoldások segítségével dolgoznak. A Szakosztály célja, hogy megértse az embereket bevonó ipari tevékenységek teljes spektrumát annak érdekében, hogy a legjobb megközelítéseket hatékonyan ki lehessen használni mind az emberi, mind a technológiai képességek szempontjából a kiváló operatív teljesítmény érdekében.
 
A panel beszélgetés során bemutatjuk az Operátor 4.0 szakosztályt, főbb céljait és tevékenységeit, valamint az emberközpontú gyártás témakörének mentén beszélgetünk technológiáról, érettségi szintekről, kompetenciákról és az ezekhez kapcsolódó kihívásokról.

18:00 - 19:30

Szauna szeánsz, wellness

19:30 - 22:00

Gálavacsora

Élőzenével kísért gálavacsoránkon kiváló alapanyagokból készített fogásokkal várunk Benneteket, whisky kóstolónkon pedig prémium minőségű italokkal ismerkedhettek meg, és megtudhattok mindent történetükről, keletkezésükről. 

Az est folyamán színpadra áll a szervező Com-Forth Kft. munkatársaiból alakult zenekar, a Com-Forth Band is! 

21:00 - 21:15

Nyereményjáték díjátadó

A rendezvény ideje alatt tartó nyereményjáték díjazottjainak kihirdetése, és nyeremények átadása.

7:00 - 7:30

Reggeli futás az ipar 4.0-ért

Találkozó a recepciónál 7:00-kor, a tervek szerint kb. 30 percet futunk.

 

 

8:45 - 9:30

Regisztráció

9:30 - 9:45

Köszöntő

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

9:45 - 10:15

NIS2 - Hazai Kibervédelemi reguláció az ipari rendszerek szemszögéből

Hinkel Attila, CEO, Alverad Technology Focus Kft.

10:15 - 10:45

Hazárd megye lordjai - Az OT kiberbiztonsági kockázatelemzése

Kocsis Tamás, ICS/OT Security Expert, Alverad Technology Focus Kft.

Az OT kiberbiztonság - és különösen a NIS2 - kapcsán nagyon sokszor kerül megemlítésre, hogy az OT területnek szüksége van kiberbiztonsági kockázatelemzésre.

A kockázatelemzést lehet az egyik legfontosabb tényezőnek tekinteni, mert a védelmet a kockázatokkal arányos módon szükséges felépíteni. Ha nincsen OT kiberbiztonsági kockáazatelemzés és nem ismertek az OT kiberbiztonsági kockázatai, akkor mégis hogyan és mivel szemben akarunk védelmet kialakítani? Az OT nem IT. Itt nem működik az IT oldalon megszokott kockázatelemzés, mivel az OT alapvetően üzembiztonsági fókuszú, azaz az üzembiztonságot fenyegető kiber-kockázatok feltárására és értékelésére van szükség, a védelmi intézkedéseknek pedig igazodniuk kell az üzembiztonsági elvárásokhoz. Az előadásban bemutatásra kerül egy olyan kockázatelemzési módszer, amelyet az OT ért és elfogad, és amely létrehozásában az OT szakemberek maximálisan részt tudnak venni azért, hogy az ő igényeikre szabott kockázatkezelési intézkedések születhessenek meg.

10:45 - 11:00

Ipari kiberbiztonsági megoldások a NIS2 idején

Hetényi Petra, Üzletfejlesztési Manager, Com-Forth Kft.

11:00 - 11:30

Kávészünet

11:30 - 12:30

Optimize Manufacturing Performance with Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning (ML)

Cobus van Heerden, Analytics Product Manager, GE Vernova

Learn how GE Vernova’s Proficy CSense software helps Manufacturing plants reduce process variability & improve Throughput, Yield, Recovery, Quality, Waste, Energy (W.A.G.E.S), Emissions or Downtime by up to 10% or more.

12:30 - 13:10

Záró gondolatok - panelbeszélgetés

Résztvevők: Németh Gábor (Foxconn), Vincze Attila (Howmet), Péczeli Viktor (Continental)

13:10 - 13:20

A Smart Factory ConnAction konferencia zárása

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

13:30 - 14:30

Ebéd, networking

Állítsd össze a saját konferencia-programodat!

[Eventmobi]

Calendar

Az Eventmobi alkalmazással válik igazán interaktívvá eseményünk. Használatával még sosem volt ilyen könnyű összeállítanod saját programterved és a személyes beszélgetések leszervezése is egyszerűbbé válik.

 

1. TÖLTSD LE az alkalmazást a Google Play Áruház / App Store kínálatából és nyisd meg!

2. ADD MEG a rendezvényünkhöz kapcsolódó kódot, amelyet a regisztráltak részére küldünk ki e-mailben.

3. VÁLASZD KI az előadásokat és szakmai programokat, amelyeken szeretnél részt venni!

4. SZÓLJ HOZZÁ az előadásokhoz, kezdeményezz beszélgetést másokkal.

5. EGYEZTESS LE személyes szakmai megbeszéléseket más résztvevőkkel és a konferencia kiállítóival. Bátran vedd fel a kapcsolatot másokkal, így garantáltan nem maradsz le egyetlen lehetőségről sem.

 

Mindezen túlmenően az egész eseményt átívelő játékban is részt vehetsz: ha figyelsz az előadásokon, és aktív vagy a konferencián, akár még értékes nyereményeket is szerezhetsz.

Rólunk

[A szervezők]

A hazai ipar innovációján és ügyfeleink hatékonyságának növelésén dolgozunk

 

A Com-Forth Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Innovatív ipari informatikai megoldásainkkal az elmúlt 35 évben már több száz gyártó cégnek és egyéb vállalatnak segítettünk hatékonyabbá tenni a termelését, illetve a gépei, berendezései közötti kommunikációt. Mindezt ipari célokra alkalmazott hardverekkel, szoftverekkel, egyedi automatizálási megoldásokkal és olyan neves gyártók támogatásával tesszük, mint a Moxa, az Opto22, a GE Digital vagy a Microsoft. Megbízóink az energetika, gyógyszergyártás, vegyipar, élelmiszeripar, olaj- és gázipar meghatározó szereplői, valamint automatizálással, informatikával és biztonságtechnikával foglalkozó rendszerintegrátorok.

 

Hiszünk a tudásmegosztás fontosságában: a minden évben megrendezésre kerülő Smart Factory ConnAction konferenciánkat és az évente több alkalommal megtartott Ipari IoT Szakmai Napjainkat mára az ipar legnépszerűbb és legfontosabb eseményei között tartják számon a szakma képviselői.

 

Az ipar 4.0 meglehetősen komplex szakterület. A legtöbb vállalat óvatos, hogyan vágjon bele, hogyan induljon el, milyen fejlesztésekkel kezdjen. Tapasztalt mérnök kollégáinkkal örömmel segítünk megtenni az első lépéseket.

Támogatók

[Kiemelt partnereink]

Partnerek