2021. szeptember 15-17. Spirit Hotel Sárvár*****

Számoljuk a napokat ->>

7. Smart Factory ConnAction konferencia

0 nap
0 óra
0 perc
0 másodperc

Gyártsunk okosan!

[ipar 4.0 konferencia]

ipar 4.0

Az ipari IoT és az ipar 4.0 az elmúlt évek talán leggyakrabban használt kifejezései az informatika és a gyártás kontextusában. Mégis komoly kihívást jelent a legtöbb hazai gyártóipari vállalatnál a bevezetése - és még csak nem is feltétlenül a pénz az akadály!

Az ipar 4.0 bevezetése egyszerre jelenti technológiai, IT, humánerőforrás és menedzsment feladatok tömkelegét. A kihívások dacára mégis érdemes belevágni, ezért az idei konferenciát is annak szenteljük, hogy gyakorlati példák során mutassuk meg az ipar 4.0 bevezetéséhez szükséges folyamatokat, miközben megnevezzük, elemezzük és megoldásokat hozunk a felmerülő buktatókra. Legyen szó akár a társosztályok ellenállásáról, a hozzáértő személyzet vagy a technológia ismeretének hiányáról, illetve a megfelelő kivitelező kiválasztásának nehézségeiről. Az egyes előadások keretében nyíltan szembenézünk mindezzel, és már sok ízben bizonyított, gyakorlati javaslatokat adunk e helyzetek megoldására.

Az ipar 4.0 és az IoT a nagyobb üzemek kiváltsága lenne? Ezzel kapcsolatban is megosztunk néhány sikertörténetet olyan KKV-kkal a főszerepben, akik - időt, energiát és pénzt nem kímélve - már nagyon komoly lépéseket tettek az ipar 4.0 felé vezető úton. Vajon megérte? A konferencián majd elmesélik!
Előadások

Szakértő előadók, valós tapasztalatok

A Smart Factory ConnAction egy ízig-vérig ipar 4.0 konferencia, melyet idén már 7. alkalommal rendezünk meg. Az elmúlt év minden szempontból rendhagyó volt, így ezúttal olyan megoldásban gondolkodunk, amely egyszerre képes a hagyományos rendezvények előnyeit biztosítani, ugyanakkor alkalmazkodik az új igényekhez. Ezért idén a konferenciát hibrid formában tesszük elérhetővé, Te pedig eldöntheted, hogy élőben, vagy távolról csatlakozol. A programot, az előadások és kerekasztalbeszélgetések mellett számos interaktív workshoppal és gyárlátogatással színesítjük, az iparági szakértőinkkel pedig megvizsgáljuk, hogy mik a legfontosabb lépések, melyeket meg kell tenni az ipar 4.0 felé vezető olyakor igen rögös úton. A konferencián a megszokott kötetlen, őszinte stílusban beszélünk a nehézségekről, és osztjuk meg egymással tapasztalatainkat.

Networking

Exkluzív networking lehetőségek

A ConnAction konferenciák során megszokott networking lehetőségek biztosítására ezúttal is gondoltunk, ebben az online tér sem akadályoz meg minket. Az Eventmobi alkalmazással - akár személyesen látogatsz el, akár távolról csatlakozol - lehetőséged van már 2 héttel a konferencia előtt a teljes program megszervezésére: előadások és szakmai programok kiválasztására, valamint időpont egyeztetésre a kiállítókkal továbbá más delegáltakkal, akikkel így információt és tapasztalatot lehet cserélni az iparági kihívásokat illetően. A konferencia résztvevői közül a legtöbben Hozzád hasonló problémákkal és kihívásokkal néznek szembe, így a rendezvényen használt alkalmazás segítségével a kijelölt meeting pointokon, vagy akár egy gyors 1-1 videó megbeszélés során tudsz más résztvevőkkel időpontot egyeztetni, és felvenni a kapcsolatot.

workshop04

Interaktív, szakmai workshopok

A szerda délutáni programot párhuzamosan - online és offline is -zajló, kis csoportos (12-15 fő) szakmai workshopoknak szenteljük. Idén is változatos témaköröket válogattunk össze. Válaszd ki a számodra legrelevánsabbakat, és jelentkezz be az applikáción keresztül! Számítunk az aktív részvételedre!

wellness

Wellness és sport

A Spirit Hotel Thermal Spa 10000 m2-es wellness-részlege garantálja majd, hogy a szakmai programok mellett kikapcsolódni is tudjunk. A csütörtöki napon erre dedikálunk külön időt, hogy legyen idő feldolgozni a sok beérkező információt. A konferencia második napjának reggelén pedig - hűen a már kialakult hagyományhoz - idén is futunk egyet az ipar 4.0-ért.

guest-speaker-avatar-man-character-cool
200 Iparági szakember
seminar-talk-keynote-speak-speech
15+ Előadás
workshop
6 Workshop
name-card-business-exchange-introduction
# Networking lehetőség

Előadóink

[ipar 4.0 tapasztalatok]

Speakers

A Smart Factory ConnAction egy igazi ipar 4.0 konferencia. Előadóink nem arról beszélnek, hogy "mi is az az ipar 4.0?", hanem már megvalósult megoldásokat, konkrét esettanulmányokat mutatnak be, továbbá a panel beszélgetések során is a tapasztalatok megosztása kerül előtérbe.

Abrán József

[SAS, Presales Manager]

Baranya Zsolt

[Black Cell, Information security auditor, head of compliance]

Baranyi Szabolcs

[Microsoft, Cloud Solution Architect]

Bóna Péter

[Com-Forth Kft., CEO]

Csesznegi Richárd

[Oriana, Sales Manager]

Gergics Máté

[Head of Site QA, Hungary, Abacus Medicine]

Gyebnár Gergő

[Black Cell, Ügyvezető]

Hagen István

[Bonafarm, Chief Information Security Officer]

Hóringer Tamás

[Com-Forth Kft, Alkalmazásfejlesztő mérnök]

Jarno van den Berg

[Bonafarm, Head of automation department ]

Kocsis Tamás

[Alverad, Ipari kiberbiztonsági szakértő]

Komáromi Zoltán

[Grepton, Kereskedelmi Igazgató]

Kozák János

[Microsoft, MVP]

Melegh György

[Com-Forth, Presales & Support mérnök]

Németh Gábor

[Foxconn, Director, Operations and Division Head]

Sinka Gabriella

[Neticle, Head Of Marketing]

Szabó Gábor

[Microsoft, Sr. Industry Executive, Manufacturing]

Sós András

[Com-Forth Kft., Alkalmazásfejlesztő mérnök]

Thomas Schulz

[GE Digital, Channel Manager Central & Eastern Europe]

Tóth László

[IDC, Research Manager]

Vincze Attila

[Howmet, IT&ABS Manager ]

Ászity Sándor

[Budapesti Corvinus Egyetem, Szakmai Vezető]

Smart Factory ConnAction 2019

Nézd meg a 2019-es Smart Factory ConnAction videó összefoglalónkat!

Watch Video
  • szeptember 15.
  • szeptember 16.
  • szeptember 17.

10:00 - 13:00

Gyárlátogatás a MAM-Hungária Kft. vaskeresztesi gyáregységébe

Az 1976-ban alapított márka prémium minőségű babatermékeivel a világ 60 országában van jelen. Az innovatív dizájnnal és magas szintű termékbiztonsággal rendelkező MAM Baby cumik, cumisüvegek és egyéb babatermékek javarészben a vaskeresztesi gyárból indulnak útjukra. Az üzemlátogatás során betekintést kaphatnak a MAM Baby termékek különböző festési, szerelési és csomagolási műveleteibe, illetve a speciális laborvizsgálati módszerekbe. A gyárban a MES rendszer bevezetése jelenleg egy pilot projekt keretében zajlik, így a résztvevők már tesztüzemben 7 gépsoron megtekinthetik a termelési adatgyűjtést. (Megjegyzés: a gyárlátogatás előtt a belépéshez egy negatív gyorsteszt szükséges. A tesztet a MAM Hungária biztosítja)

10:00 - 13:00

Gyárlátogatás - Herendi Porcelánmanufaktúra

10,00-11,00 – Délelőtti Kávézás az Apícius Kávézóban,  Vezérigazgatói köszöntő, szakmai bevezető előadás

 11,00-11,40 – Minimanufaktúra látogatóközpont megtekintése (3D-s film és technológiai lépések bemutatása idegenvezetéssel)

11,40-12,30 – VIP Bemutatóterem megtekintése – Idegenvezetéssel

12,30-13,00 – Ebéd a Paletta Étteremben

13,00 – Szabad program (Múzeum, Viktória márkabolt, elutazás)

14:00 - 14:45

Érkezés a Spirit Hotelbe, regisztráció

14:45 - 16:00

Workshop #1: Lássunk és védekezzünk

Gyebnár Gergő, Ügyvezető, Black Cell

OT biztonsági workshop a Nozomi megoldásával

Rövid, elméleti síkon futtatott koncepcionális áttekintést követően a résztvevőknek lehetőség lesz kipróbálni magát, egy OT vonatkozású kiberbiztonsági incidens felderítésében és elhárításában. (Laptop szükséges csupán).

14:45 - 16:00

Workshop #2: MES modul építése Low Coding folyamatautomatizálással

Komáromi Zoltán, Grepton Kereskedelmi Igazgató, Németh Kristóf, Oriana Pre-Sales Engineer, Kis Gergely, Grepton értékesítő

A workshop során a résztvevők segítségével egy képzeletbeli üzem karbantartási folyamatát digitalizáljuk: élőben 'fejlesztünk' egy karbantartó modult, az Oriana Low Coding folyamatautomatizációs platform elemeire támaszkodva.
Továbbá közösen átbeszéljük, hogy milyen vállalati folyamatirányítási területeken, mely problémák megoldására nyújt hatékony választ a technológia: termelés, QA, termékfejlesztés, vállalatirányítás, stb.

14:45 - 16:00

Workshop #3: Minigyár a folyamatfejlesztés eszközeinek elsajátításához a Corvinuson

Ászity Sándor, Budapesti Corvinus Egyetem

A gyakorlatok során lépésről lépésre vesszük át a folyamatfejlesztés eszközrendszerét. Kezdünk a kiindulási állapot analízisével, folytatjuk a fejlesztési irányok szabványos problémamegoldási technikák felhasználásával történő meghatározásával és végül az elért eredményeket validáljuk a gyakorlatban.

16:00 - 16:30

Kávészünet, kapcsolatépítés

16:30 - 18:00

Workshop #4: ICS Cybersecurity a gyakorlatban

Melegh György, Presales és support mérnök, Com-Forth Kft.

Amikor az ipar 4.0 és az IoT jegyében elkezdtük hálózatba kötni a gépeinket, gyártó berendezéseinket, elképesztő mennyiségű biztonsági rést és kockázatot hoztunk létre. A workshop célja, hogy ezeket az üzemi biztonsági kockázatokat közösen összeszedjük, és megnézzük, hogy a korszerű OT biztonsági megoldások (IPS / IDS) segítségével hogyan növelhető a biztonság egy olyan szintre, ahol már vállalhatóak a kockázatok. A workshop maximális létszáma 15 fő.

16:30 - 18:00

Workshop #5: Power Platform a gyakorlatban

Microsoft

Az előadásunk célja, hogy bemutassuk mennyire rapid módon lehet, egyszerű és hatékony alkalmazásokat készíteni a gyártó cégek munkájának egyszerűbbé tételéhez, valamint automatizált üzleti folyamatokkal megtámogatni azokat.

16:30 - 18:00

Workshop #6: High Performance HMI - Az ipari kezelőfelületek szerepe a jövő gyárában

Hóringer Tamás, Alkalmazásfejlesztő mérnök, Com-Forth Kft.

Az ergonomia csak a lakossági célra szánt alkalmazások esetén fontos? Értelmezheztő a UX fogalma az ipariban? Miként segíti a predikció és a heurisztika a kezelőfelületek használatát? Mi az intuíciók és illúziók szerepe a jó HMI működésében? Csak néhány téma azok közül, melyeken keresztül belekóstolunk ebbe az izgalmas, nem is annyira új tudományágba. Csatlakozz hozzánk a workshopra és egy kávé valamint néhány példa mellett beszélgessünk róla!

18:15 - 18:30

Köszöntő, megnyitó - Bóna Péter, Com-Forth

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

18:30 - 20:00

Állófogadás, szakmai beszélgetések 5 helyszínen

"Icebreaking" - szakmai beszélgetés #1: Low-coding Vs full coding?

Fejlesztés során gyakran előkerül a dilemma: használjunk valamilyen dobozos szoftvert vagy low-coding platformot, éljünk a kötöttségekkel és a talán kicsit magassabb induló árral, de cserébe gyorsabban tudunk fejleszteni? Vagy kódoljunk le mindent, és lehet, hogy tovább tart, de minden pont olyan lesz, mint amit megálmodtunk? Ezt a fejlesztési stratégiai kérdést járjuk körbe a beszélgetés során. Moderátor: Thomas Schulz, GE.

 

"Icebreaking" - szakmai beszélgetés #2: Az AR/VR/MR megoldások gyakorlati alkalmazásai a gyártásban.

A beszélgetés során arra a kérdésre keressük a választ, hogy a rendkívül látványos, különböző kiállításokon gyakran előforduló virtuális / kiterjesztett / kevert valóság megoldások mekkora hozzáadott értékkel bírnak a gyártásban.

 

"Icebreaking" - szakmai beszélgetés #3: Az ipar 4.0 kiberbiztonsági aspektusai

Az ipar 4.0 térnyerésével egyre több kibertámadás is éri a gyárakat. Manapság már nem ritka sajnos a hazai gyárak elleni támadás sem. Ugyanakkor a kibertámadások elleni védelmi vonalak kiépítése még mindig gyerekcipőben jár. Hol érdemes elkezdeni? Mik legyenek az első lépések? Az erről folyó beszélgetést Gyebnár Gergő és Baranya Zsolt (BlackCell) moderálják.

 

"Icebreaking" - szakmai beszélgetés #4: Ipar 4.0 - marketing vagy szakmai tartalom?

Az ipar 4.0 remek hívószónak bizonyult az elmúlt évtizedben. Arról, hogy mi van a marketing mögött, már sokat beszélgettünk. De vajon létezhet-e a szakma marketing nélkül? Eléggé ismertté váltak volna az ipar 4.0-hoz kapcsolódó megoldások megfelelő kommunikáció nélkül? Pedig a kommunikáció...hát az semmi, ahhoz nem is kell mérnöknek lenni!

 

"Icebreaking" - szakmai beszélgetés #5: Esti MESe

Rengeteg gyár él mostanában MES bevezetési lázban. Legalábbis mi így látjuk. Ezért hasznosnak gondolunk egy olyan besztélgetést, amelynek során magas szintű szakmaiság mellett megvitatnánk az ehhez kapcsolódó tapasztalatokat. Vagy úgy is mondhatnánk, hogy: itt kötetlenül beszélgethetsz más MES MESterekkel, és a réMES szóviccektől sem kell megriadnod. A beszélgetést moderálja: Hrubi Gyula (Com-Forth)

9:15 - 9:30

Köszöntő - Bóna Péter, Com-Forth

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

9:30 - 10:55

Keynote blokk

9:30 - 9:55

Megérkezett az 5. ipari forradalom?

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

Még alig dereng a fény az ipar 4.0-nak nevezett hosszú és kanyargós alagút végén, közben megjelent immáron másodszor az ipar 5.0 kifejezés. Az előadás során előre tekintünk a nem is olyan távoli jövőbe, megnézzük az aktuális trendeket, majd visszaérkezünk a hazai realitás talajára.

9:55 - 10:10

Az Ipar 4.0 visszhangja a magyar weben - Mit gondolnak az internetezők a negyedik ipari forradalomról?

Sinka Gabriella, Head Of Marketing, Neticle

Big Data, Cybersecurity, AI, IoT - az utóbbi években a mindennapok meghatározó fogalmaivá váltak ezek a szavak. A Neticle szövegelemző eszközeivel azt vizsgálta, hogy az utóbbi években a magyar weben, közösségi portálokon, fórumokon milyen kontextusban foglalkoztak a témával, milyen trendeket fedezhetünk fel a tartalomban - vagyis mit gondolnak a területről a felhasználók?

10:10 - 10:35

Beruházási prioritások a gyártóiparban

Tóth László, Research Manager, IDC

A benchmarking régóta értékes eszköz a versenykörnyezetben működő vállalatok számára, és a legtöbb vertikális ágazatban, így a gyártásban is, gyakran elhangzanak azok a kérdések, hogy: Mit tesznek a versenytársaim a jelenlegi COVID okozta válság túlélése érdekében? vagy Mibe terveznek beruházni a versenytársaim az elkövetkező 12-36 hónapban?

 

Miután az IDC az év elején több mint 600 globális gyártónak tett fel  ehhez hasonló kérdéseket, egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy összehasonlító adatokkal szolgáljon, és betekintést nyújtson abba, hogy melyek a gyártóközösség jelenlegi prioritásai.

10:35 - 10:55

Kiterjesztett képességek - industrial mixed reality

Németh Gábor, Director, Operations and Division Head, Foxconn

10:55 - 11:25

Kávészünet

11:25 - 12:30

I. blokk: A MES bevezetés kérdései

11:25 - 11:45

MESélek

Vincze Attila, Regional IT & HBS Manager, Howmet-Köfém

A K2 nem csak a Föld második legmagasabb csúcsa, de a Howmet-Köfém új keréktermékgyára is ezt a nevet viseli. Attila a 2020 februárjában indult gyártóüzemről és a kapcsolódó ipari informatikai rendszerekről MESél nekünk 15 percben.

11:45 - 12:05

MES bevezetés a MAM Hungária vaskeresztesi telephelyén

Nagy Zoltán, Vezető Termelés tervező, MAM,

12:05 - 12:30

Panel beszélgetés az előadókkal

Moderátor: Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

Misik Zoltán (Com-Forth), Nagy Zoltán (MAM Hungária), Vincze Attila (Howmet-Köfém)

12:30 - 13:40

Ebéd szünet

13:40 - 15:00

II. blokk: első lépések az ipar 4.0 felé

13:40 - 14:00

MES bevezetés tapasztalatai öntödei környezetben, ERP integrációval

Vajda Gyula, Ipari tanácsadó és Csesznegi Richárd, Oriana Sales Manager

- Megfelelés az egyedi igényeknek - pilot, majd "zöldmezős" megvalósítás

- Technológiaspecifikus kihívások

- Gyártási és kapcsolódó folyamatok támogatása

14:00 - 14:20

Realising IT/OT convergence in an enterprise environment

Jarno van den Berg, Head of automation department, Bonafarm

14:20 - 14:40

Hogyan építsünk ipari digitalizációs csapatot a negyedik ipari forradalom idején?

Boros Miklós, IoT Manager, Denso

1 Digitális IoT csapatépítés története DENSO.

2 Rögös út bejárása napjainkig, problémák.

3 Felismerés ,irányváltás , aktuális fejlesztési témák.

14:40 - 15:00

A víziótól az értékteremtésig - üzleti intelligencia a gyártásban

Abrán József, Presales Manager, SAS

15:00 - 15:25

Kávészünet

15:25 - 17:00

III. blokk: Cloud az iparban

15:25 - 15:55

Felvezető beszélgetés: mennyire terjedt el a felhő alapú platformok használata ipari alkalmazások során?

Moderátor: Bóna Péter, Com-Forth

Sinka Gabriella (Neticle), Baranyi Szabolcs (Microsoft), Bóna Péter (Com-Forth), Sós András (Com-Forth)

15:55 - 16:15

Fejlesztési kihívások felhő alapú rendszerek esetében

Gergics Máté, Abacus

16:15 - 16:35

A MOL Somogy és Zala Termelési régióinak belépése az ipar 4.0-ba

Kalamár Sándor, MOL

16:35 - 17:00

Panel beszélgetés az előadókkal

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

A beszélgetés résztvevői: Gergics Máté (Abacus), Kalamár Sándor (MOL), Sós András (Com-Forth), Baranyi Szabolcs (Microsoft)

17:00 - 19:30

Wellness, networking

19:30 - 22:00

Gálavacsora

7:00 - 7:30

Reggeli futás az ipar 4.0-ért

Találkozó a recepciónál 7:00-kor, a tervek szerint kb. 30 percet futunk.

8:30 - 9:00

Regisztráció, networking

9:15 - 9:30

Köszöntő

Bóna Péter, CEO, Com-Forth Kft.

9:30 - 12:45

IV. blokk: Kiberbiztonsági blokk

9:30 - 10:05

Keynote előadás - Az ipari kibervédelem legfontosabb kérdései

Kocsis Tamás, Ipari kiberbiztonsági szakértő, Alverad

10:05 - 10:25

A kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsággal kapcsolatos megfelelőségi szempontjai

Baranya Zsolt, Information security auditor, head of compliance, Black Cell

  • A kijelölt létfontosságú rendszerelemek (kritikus infrastruktúrák) kiberbiztonsági jogi és egyéb szabályozói
  • Az Ibtv. kritikus infrastruktúrákat érintő változása utáni új világ
  • Megfelelőségi kihívások az ICS üzemeltetésben
  • A kritikus infrastruktúrák megfelelőségének könnyebbé tétele Nozomi Networks megoldással

10:25 - 10:45

Cyber Security for Connected Applications in Industry 4.0

Thomas Schulz, Channel Manager Central & Eastern Europe, GE Digital

10:45 - 11:15

Panel beszélgetés - Kiberbiztonsági kérdések az ipar 4.0 kontextusában

Kocsis Tamás, Gyebnár Gergő, Hagen István

11:15 - 11:45

Kávészünet

11:45 - 12:00

Fókuszban az ember - felvezető előadás

Szabó Gábor, Üzletág vezető - Gyártóipar, Microsoft

12:00 - 12:45

Fókuszban az ember a negydik ipari forradalom idején- panel beszélgetés

Az ipar 4.0 elsősorban nem technológiai kérdés, nem egy IT projekt. Emiatt a beszélgetés során azokra az emberekre helyezzük a hangsúlyt, akik döntéseket hoznak az ipar 4.0-hoz kapcsolódó rendszerek bevezetéséről, illetve akik felhasználói ezeknek a rendszereknek, adott esetben elszenvedői, mert "nekik jó volt így is eddig". Érdekes kérdés, hogy menedzsment oldalról hogyan lehet rávenni az operátorokat, hogy rögzítsék az adatokat a MES rendszerbe, illetve hogy ki hogyan használja kiértékelésre vagy adott esetben motivációra ezeket az információkat. A beszélgetés résztvevői: Hirschler Judit (Hirschler-Glas), Komáromi Zoltán (Grepton), Németh Gábor (Foxconn). A beszélgetést Szabó Gábor (Microsoft) moderálja.

12:45 - 13:00

A konferencia zárása

13:00 - 14:30

Szendvicsebéd, kapcsolatépítés

2021-ben se hagyd ki!

A regisztráció termelő vállalatok ipar 4.0-val foglalkozó delegáltjai számára ingyenes. Az ingyenes részvétel feltételeiről bővebben a regisztrációnál írunk.

Praktikus információk

[Hol leszünk?]

Helyszín

A 2008-ban nyílt sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Magyarország legexkluzívabb 5 csillagos szállodája, mely a festői hét tó közvetlen szomszédságában található. Keleties stílusú szobákkal, mintegy 10000 m2 alapterületű Oázis wellness- és fürdőrészlegével, valamint gyógyászati központjával várja vendégeit.

Megközelítés Megközelítés

Budapest felől az M7-es autópályán Balatonakarattyáig, onnan Litér (710-es út), valamint Veszprém irányába a 8-as és 84-es főutakon, vagy az M1-es autópályán Győr irányába a Szombathely, M86-os lehajtóig, onnan az M86-os gyorsforgalmi úton Sárvárig.

Szállás Szállásfoglalás

Kérjük vedd figyelembe, hogy a konferencia belépői nem tartalmazzák a szállás díját. Szállásfoglalásra önköltségen a visszaigazolásban kiküldött linken keresztül van lehetőséged. Kedvezményes szobaárak: br. 32.900,- Ft / fő / éj Prémium kétágyas szobában, br. 38.900,- Ft / fő/ éj Prémium egyágyas szobában.

tuxido-suit-groom-formal-dress-wedding Dress code

Business Formal vagy Business casual

Állítsd össze a saját konferencia-programodat!

[Eventmobi]

Calendar

Az alkalmazásban kiválaszthatod, hogy mely előadásokon és szakmai programokon szeretnél részt venni, megbeszéléseket egyeztethetsz le a konferencia többi résztvevőjével, valamint élőben nézheted az előadásokat otthonodból vagy az irodából is. 

Támogatók

[Kiemelt partnereink]

Partnerek