I/O adatok továbbítása OT és IT rendszerek felé

Hatékonyságfokozás smart I/O-kal

I/O adatok továbbítása a felhőbe

Az Ipari Dolgok Internetéhez (IIoT) csatlakoztatott eszközök számának növekedésével egyre nagyobb szükség lett arra, hogy ezek az eszközök folyamatosan kapcsolatban legyenek egymással. Így olyan hálózati eszközökre van szükség, amelyek emberi beavatkozás nélkül képesek biztosítani ennek fenntartását. Ahhoz, hogy könnyen és gyorsan továbbíthatók legyenek az I/O a felhőbe, mindenekelőtt a terepi eszközökből kell kinyerni azokat (lsd. az alábbi ábrát), ezt követően az adatokat a megfelelő protokollra kell átalakítani. Miután minden adat megfelelően elő lett készítve, már csak a feltöltés van hátra: az adatok továbbítása az OT (magán felhő) vagy az IT (publikus felhő) rendszerek valamelyikébe (vagy mindkettőbe).

moxa_it_ot_overview
moxa_itot_local

Adatok fogadása terepi eszközöktől

Amikor eszközöket csatlakoztatunk ipari IoT rendszerekhez, számos protokoll használatával találkozhatunk. A Moxa Smart I/O támogatja a leggyakrabban használt protokollokat az I/O adatok lekérdezésére, így a Modbus/TCP és az EtherNet/IP protokollokat az automatizálási mérnökök számára, továbbá az informatikusok által előszeretettel használt SNMP és RESTful API protokollokat is. A Moxa Smart I/O lehetővé teszi mind az IT, mind az automatizálási szakemberek (OT) számára, hogy kényelmesen gyűjthessék a számukra szükséges adatokat az I/O eszközökről.

moxa_itot_private

Az adatok továbbítása egy gyártás-automatizálási hálózat (OT) felé (magán felhő)

A magán felhők a vállalati IT szervezet által felügyelt tűzfallal vannak ellátva. Amint egy helyi eszköz csatlakozik a hálózathoz, a Moxa MX-AOPC UA szoftver valósidejű adatokat kap a Smart I/O eszközökből, melyeket OPC UA protokollra alakít át. Ez egy biztonságos és széles körben alkalmazott Ipar 4.0 megoldás az adatok SCADA rendszerbe történő továbbitására (a magán hálózaton) vagy az adatok harmadik fél által fenntartott (nyilvános) hálózatra történő feltöltésére AMQP-n keresztül.

moxa_itot_public

Az adatok továbbítása egy publikus felhőbe (IT)

A Smart I/O nyilvános felhőszolgáltatáshoz történő csatlakoztatásá-hoz szükség van egy ipari IoT gateway-re az adatok gyűjtéséhez és előkészítéséhez. A nyilvános felhő-szolgáltatások a cloud computing (felhőszámítás) egy formáját jelentik, melyben egy harmadik fél által szolgáltatott felhőre bízzuk az adatainkat - mint pl. a Microsoft Azure, amely szervereket, adattárolási lehetőségeket és különböző applikációkat nyújt a felhasználóinak.

Something Powerful

Tell The Reader More

The headline and subheader tells us what you're offering, and the form header closes the deal. Over here you can explain why your offer is so great it's worth filling out a form for.

Remember:

  • Bullets are great
  • For spelling out benefits and
  • Turning visitors into leads.