+36 1 413 71 98

info@comforth.hu

1138 Bp. Dunavirág u. 2-6.
I. torony 4. em.

Összekapcsolt Intelligens

Közlekedési Rendszerek

Intelligens Közlekedési Rendszerek

  • Közúti Időjárás Információs Rendszerek
  • Elektronikus Útdíjfizetés
  • Fejlett Forgalomirányítási Rendszerek
Megbízható Közúti Időjárás Információs Rendszerek (RWIS)
 A kedvezőtlen időjárási körülmények a világ számos részén okoznak közlekedési baleseteket. Ezért az azonnali riasztások, jelzések, mint például a sűrű köd vagy porvihar okozta rossz látási viszonyok, vagy a jeges utak okozta csúszásveszély, kulcsfontosságú információk azért, hogy a vezetők megtehessék a megfelelő óvintézkedéseket és ezáltal mindenki számára javítsák a közlekedés biztonságát.

Az útmenti időjárás állomásokon többféle érzékelőt helyeznek el, amelyek különböző típusú adatokat gyűjtenek, például hőmérsékletet, szélsebességet és páratartalmat. A különböző adattípusok más-más I/O interfészt igényelnek. A Moxa ipari IO eszközei a könnyen telepíthető I/O moduljaiknak köszönhetően ideálisak a különböző I/O jelek ugyanazon a hálózaton keresztüli gyűjtésére.

Tekintve, hogy az RWIS rendszerek napenergiával működnek, alapvető fontosságú, hogy a csatlakoztatott eszközök alacsony energiafogyasztásúak legyenek. A Moxa ipari vezeték nélküli sorozatába tartozó eszközök energiatakarékosak, különösen készenléti módban.

A közúti időjárás adatok továbbítása megbízható kommunikációs csatornát igényelnek. Az adatok továbbítása legtöbbször mobilhálózaton keresztül történik a regionális forgalomirányító központban található központi információs rendszerbe.
 
RWIS
 
RWIS megoldásportfólió
 
Ipari vezeték nélküli eszközök
Oncell 3120-LTE-1 sorozat
Ipari Ethernet eszközök
EDS-2000-EL/ELP/ML
Moduláris távoli I/O eszközök
ioThinx 4500 sorozat
Hálózatmenedezsment
MXview
oncell-3120-LTE eds-2000

iothinx-220x150 mxview-220x150
 
Megbízható kapcsolat az intelligens elektronikus útdíjfizetés (ETC) elősegítésére

Az elektronikus díjfizető rendszerek (ETC) döntő szerepet játszanak a forgalmi torlódások enyhítésében. A globális ETC piac a következő öt évben várhatóan 7,7%-kal fog növekedni¹. A piac növekedését a közlekedési infrastruktúrában alkalmazott fejlett technológiák mellett az erős kormányzati támogatás is elősegíti.

Az ETC-rendszer minden elemének interkonnektivitása és zökkenőmentes működése érdekében központi szerepet játszik a megbízható hálózati kapcsolat, amely biztosítja a kritikus és bizalmas adatok gyűjtését, valamint az információk valós idejű továbbítását az üzemeltetési központ és a fizetős útvonalak között. Sok esetben ezeket a rendszereket különböző eszközök, érzékelők és egyéb berendezések kötik össze, amelyek különböző protokollokat használnak. A Moxa számos nagy teljesítményű, többféle protokollt támogató és biztonságos adatátviteli megoldással rendelkezik, amelyek között olyanok szerepelnek, mint a felhőalapú szoftvermegoldással rendelkező ipari számítógépek, gigabites optikai porttal szerelt switchek, a Turbo Chain rugalmas redundancia technológia, megbízható soros - Ethernet konverterek, IO-modulok és az MXview központi hálózatmenedzsment szoftver.

1. forrás: https://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/electronic-toll-collection-system-market-224492059.html

 

ETC

ETC megoldásportfólió

Ipari biztonságos router

EDR-810 sorozat

Ipari Ethernet megoldások

EDS-G500E sorozat

Aktív Ethernet I/O eszközök

ioLogik E2200 sorozat

Hálózatmenedzsment

MXview

EDR-810 EDS-G500E_1 ioLogik_1 mxview-220x150

 

Fejlett Forgalomirányítási Rendszerek (ATMS)
Napjainkban a közútkezelőknek számos kihívással kell szembenézniük, mint például a biztonság növelése, az utazási idő csökkentése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése és még sok más. Ehhez megbízható, nagy kapacitású, hierarchikus IP gerinchálózatra van szükség, amely képes nagy mennyiségű adatot kezelni. A közúti balesetek számának redukálásában fontos szerepet játszik az, hogy az irányítóközpontok azonnal megkapják kritikus útállapot információkat annak érdekében, hogy gyorsan és határozottan tudjanak reagálni. Nemcsak a hálózati teljesítmény kritikus, egyaránt fontos a továbbított adatok védelme is a közbiztonság érdekében.
 
A Moxa az ipari hálózati megoldások szakértőjeként sokrétű tapasztalattal bír az ATMS rendszereknél kulcsfontosságú megbízható hálózati kapcsolat kiépésítésben. Mindezt olyan megoldásokkal segíti, mint az IIoT, AI és gépi tanuláshoz tervezett ipari számítógépek, valamint az intelligens közlekedési rendszerekhez tökéletes, full gigabites menedzselhető PoE switchek. Az egyre összetettebb ATMS rendszerek teljes hálózati vizualizációját lehetővé teszi a Moxa MXview hálózatmenedzsment szoftvermegoldása, amely konfigurációs, diagnosztikai és monitorozási képességekkel bír. Ezen felül a Moxa a biztonsági sérülékenység minimalizálásban is megoldást nyújt.

ATMS

ATMS megoldásportfólió

Ipari számítógépek

MC-1200-as sorozat

Ipari Ethernet megoldások

ICS-G7000 sorozat

Ipari Ethernet eszközök

PoE Switchek

Ipari Biztonságos Router

EDR-G9010

mc-220x150 ics-220x150
poe-220x150 edr-220x150_ATMS

 

Esettanulmányok

  • Közúti Időjárás Információs Rendszerek
  • Elektronikus útdíjfizetés
  • Fejlett Forgalomirányítási Rendszerek

A megbízható adatátvitel kulcsfontosságú tényező a Közúti Időjárás Információs  Rendszereknél (RWIS) a biztonság, a működtetés és a forgalomirányítás szempontjából.

Bővebb információért töltse le az esettanulmányt.

moxa-case-study-road-weather-information-system-turkey
 

Letöltés

Az ETC rendszerek hozzájárulnak a forgalmi torlódások enyhítéséhez, a balesetek számának csökkentéséhez és a környezetszennyezés mérsékléséhez. Mindenekelőtt azonban megbízható hálózatra van szükség.

Bővebb információért töltse le az esettanulmányt.

 
Screenshot 2021-12-01 153552

Letöltés

Az ATMS rendszerek bevezetésével mérsékelhető a szén-dioxid kibocsátás, csökkenthetők a forgalmi torlódások és növelhető a közlekedésbiztonság. Ahhoz, hogy ezek az előnyök megvalósuljanak, nagy kapacitású, megbízható és kellően redundáns és biztonságos hálózatra van szükség.

Bővebb információért töltse le az esettanulmányt.

 

moxa-steer-the-future-of-advanced-traffic-management-system

Letöltés