Támaszkodj 30+ év iparági tapasztalatára!

Tevékenységünk jóval túlmutat a dobozos szoftverek integrációján.

 

Cégünk és megoldásaink sikerének elengedhetetlen pillére a magasan kvalifikált villamosmérnöki-, informatikai és egyéb szakmérnöki végzettséggel rendelkező kollégákból álló gárdánk, akik közül sokan már több, mint egy évtizede velünk dolgoznak. Ez alatt az idő alatt hatalmas tapasztalat és tudás gyűlt össze a felhasználói iparági igények és üzletmenetei alapján.

 

Tanácsadás, konzultáció

konzultáció

A megfelelő végeredmény érdekében partnereink már a projekt tervezési fázisától kezdődően igénybe vehetik mérnökeink szaktudását, legyen szó akár tanácsadásról, akár a szóba jövő lehetőségek előnyeinek, ellenérveinek vizsgálatáról vagy a koncepciók értékeléséről. A cél minden esetben egy jól használható, a felhasználók számára is könnyen kezelhető, ugyanakkor a hatékonyságot maximálisan támogató, a kívánt funkciót a lehető legteljesebb mértékben megvalósító, költséghatékony megoldás kialakítása.

Egyes esetekben, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése során a Com-Forth Kft. csapata (független) szakértőitanácsadói minőségben van jelen. Ennek során a beruházó igényei, a mások által készített tervek, és a konkrét adottságok megismerése után, tapasztalatainkra illetve a piac és az alkalmazni kívánt technológia pontos ismeretét felhasználva segítjük a megrendelőt a közös gondolkodásban, a lehetőségek legteljesebb kiaknázásában-megismerésében.

Koncepciótervek, megvalósíthatósági tanulmányok összeállítása

koncepcióterv

A rendszer tervezése legtöbbször egy koncepcióterv, vagy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével kezdődik. Ennek során, a folyamatok és a gyártási technológiák megértése után, egy vagy több megoldási alternatívát  vázolunk fel, amely alkalmas arra, hogy az adott problémára választ adjon. Az alternatívák előnyeit és hátrányait mérlegelve, valamint az azokkal járó költségek figyelembe vételével tud a megrendelő átgondolt döntést hozni az alkalmazandó technológiáról vagy megoldásról.

Fontos kiemelni, hogy pénzügyi szempontból ebben a szakaszban még csak becsülhetőek a költségek, tényleges költségvetés azután készül, hogy a beruházó az alternatívák közül kiválasztotta a számára kedvezőt és annak részletes, kivitelezésre lakalmas terveket eredményező dokumentálása megtörtént.

Kiviteli-, megvalósulási tervek készítése

megvalósulási tervek

A megvalósíthatósági tanulmány elkészülte és a lehetséges alternatívák felvázolása után, amennyiben azt partnerünk elfogadja, illetve annak alapján a további közös munkában lehetőséget lát, megkezdődik a részletes kiviteli terv készítése, melynek eredménye egy  már egzakt architektúrán alapuló, a felhasználandó eszközöket konkrétan  meghatározó, valamint értelemszerűen pontos, tételes költség tervezetet és árajánlatot magában foglaló csomag.

Megrendelés esetén a hagyományosan értelmezett rendszerintegráció, illetve igény esetén alkalmazás-fejlesztés az alábbi fő területeken zajlik:

  • Coding (.NET, VBA, HTML, JavaScript, Python, stb.)
  • Adatbázis fejlesztés (SQL, noSQL)
  • Ergonómia (High Performance HMI)
  • Situation Awareness (Modern Alarm Management)
  • Reporting (Dashboardok, Riportok készítése)
  • Tesztelés (Unit, End2End, stb.)

Minőségbiztosítás, validáció

minőségbiztosítás

Egyes, a minőségbiztosításra kiemelt hangsúlyt fektető iparágaknál, (pl.  gyógyszeriparban), nagy hangsúlyt kap a rendszerek validálása.   A piaci igényekre válaszul, és saját gyakorlati  tapasztalatainkat felhasználva, akár meglévő (legacy), vagy harmadik fél által fejlesztett (third party) rendszerek validációját is el tudjuk vállalni, illetve egy hatósági vagy vevői audit-ra történő felkészülésben tanácsadással vagy tényleges validációval tudjuk támogatni partnereinket.

Erről bővebben itt olvashatsz.

Projektmanagement

projektmenedzsment

Rendszerintegrátori, alkalmazás-fejlesztői, tervezői tevékenységeink során, különösen nagyobb volumenű projektek esetén, ahol adott esetben több kivitelező munkájának összehangolására és felügyelete szükséges, gyakran merül fel az igény a teljes projekt összefogására, a projekt management feladatok ellátására.

Oktatás

Oktatás

Cégfilozófiánk alapértékei közé tartozik a folyamatos fejlődés iránti igény, a "life long learning" szemlélet, valamint a tudásmegosztásra támaszkodó, kooperatív csapatmunka, melyet minden munkatársunk magáénak vall és követ. Hisszük, hogy termékeinkből, megoldásainkból Ügyfeleink akkor tudják kihozni az optimumot, ha azok műszaki hátterével, használatával, az aktuális technológiai újítássokkal kapcsolatosan naprakész és minél széleskörűbb, gyakorlat orientált ismeretekkel rendelkeznek és azokat magabiztosan, rutinszerűen alkalmazzák. Ezt elősegítendő, számos területen tartunk szemináriumokat, workshopokat melyeken a cégünkre jellemző családias légkörben, Ügyfeleinkkel közösen tekintünk át egy-egy témát, beszélgetünk annak jellemző kihívásairól, az azokra adható válaszokról valamint az ezekhez rendelkezésre álló technológiákról és eszközökről. 

Erről bővebben itt olvashatsz.

Kérj díjmentes konzultációt kollégánktól!

Misik Zoltán, senior alkalmazásfejlesztő mérnökünk 2002 óta erősíti a Com-Forth Kft. csapatát, azóta elsősorban MES rendszerek fejlesztésével, beüzemelésével és üzemeltetésével foglalkozik. Emellett nehéz olyan GE szoftvert találni, amivel még nem volt komolyabb projekt tapasztalata beleértve a már kivezetett termékek jelentős részét is.

Misik Zoltán Vezető alkalmazásfejlesztő mérnök

Annak érdekében, hogy releváns információkat biztosíthassunk számodra, tárolnunk és fel kell dolgoznunk a személyes adataidat. Amennyiben hozzájárulsz ahhoz, hogy felvegyük Veled a kapcsolatot és a személyes adataidat erre a célra felhasználjuk, kérjük pipáld be a lenti dobozt. Hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod. További információkért, kérjük olvasd el Adatvédelmi Szabályzatunkat!